Osebna orodja
Nahajate se tu: Domov Sočne rešitve Spletni razvoj Spletna mesta

Spletna mesta

Spletna mesta so osnovni gradnik vašega spletnega nastopa.

Spletna mesta skupaj z interaktivnimi storitvami predstavljajo osrednjo nit vaših digitalnih komunikacij in aktivnosti. Zato je še posebej pomembno, da je posebna pozornost namenjena informacijski strukturi, ki zagotavlja oporo organiziranosti vsebin in storitev spletnega mesta. Načrtovanje uporabniške izkušnje skupaj z vizualnim oblikovanjen uporabniškega vmesnika mora zajemati vse posamezne ciljne skupine uporabnikov vaših spletnih mest.

Strategija spletnih mest

Naši strokovnjaki vam bodo pomagali izoblikovati vaše ideje v rešitve, ki bodo prilagojene vašim potrebam. Skupaj bomo oblikovali strategijo vaših digitalnih komunikacij in spletnega nastopa.

  • Analiziramo poslovne možnosti nastopa na internetu
  • Vašim potrebam in ciljnim skupinam prilagodimo cilje spletnega nastopa
  • Izberemo pristop za doseganje kratkoročnih in dolgoročnih ciljev

Zasnova in načrtovanje spletnih mest

Dobra zasnova vam bo omogočila doseganje zastavljenih ciljev ter pripomogla k dobri uporabniški izkušnji. Zasnova in načrtovaje je prvi izmed treh gradnikov spletnega projekta, ki mu sledita izvedba ter objava.

V procesu načrtovanja se potrebe ciljnih skupin definira z uporabo obrazov, personaliziranih pripadnikov ciljnih skupin, ki imajo svoje vedenjske vzorce, starosti in potrebe. Uporaba obrazov nam omogoča določitev izhodišč, s pomočjo katerih zgradimo informacijsko arhitekturo in določimo funkcionalnosti.

V naslednjem koraku, v fazi oblikovanja, se zgradi uporabniška izkušnja za ciljne skupine z razporeditvijo komunikacijskih elementov po spletnem mestu. Izvede se interaktivno oblikovanje ter grafično obikovanje uporabniškega vmesnika.

Informacijska arhitektura

V procesu načrtovanja informacijske arhitekture združimo razporeditev vsebin in funkcionalnosti spletne rešitve ter njihovo medsebojno povezanost. Informacijska arhitektura predstavlja oporo za optimizacijo vsebin in uporabniških podatkov.

Uporabniška izkušnja

Uporabniška izkušnja zaokrožuje povezanost med elementi ter odzive spletne rešitve na uporabnikovo interakcijo. Pri oblikovanju uporabniške izkušnje opredelimo in razporedimo povezanost med vsebinskimi elementi in navigacijskmi elementi.

Oblikovanje

Spletno oblikovanje se razlikuje od oblikovanja za druge medije. Grafične podobe ter elementi oz. vizualni jezik predstavljajo enega izmed ključnih nivojev komunikacije med vašim spletnim nastopom in ciljnimi skupinami. Vizualni jezik pozicionira spletno mesto in realizira kreativne zamisli v sočne rešitve.